16 juli 2015

GYMNAESTRADA 2015

 Alla länder när de skulle ställa upp inför inmarschen. Kan säga att dethär var endast hälften (eller 1/3) av allihopa. MYCKET folk så att säga!

DROTT-gänget hade glada miner! :-D
 

 Svenskarna hade skickat all Ikeapersonal! Hahah...

 Söta danska pojkar vinkade häftigt och ville vara med på bild! ;-)

Janina, Lovisa, Fia och Ellinor som representerade Drott.
 
 Indianer från Brasilien! Alla grupper hade minsann häftiga dräkter och hade satsats mycket på utstyrseln.

 Ett glatt gäng som sprang efter svenskarna (läs: SPRINGER) och kollade deras program.

NORTHERN LIGHTS. Ser ni pyramiden i bakgrunden? Pyramiden består av äldre män (alltså vi snackar 50 åringar). Riktigt häftigt. Dom fick många applåder!

 Det här är allihopa som var med i Northern Lights. Människor från hela Österbotten medverkade. Visst mäktigt med så många på golvet samtidigt?

Finlands jackan. Vill ha en!!

 Denna grupp är från Sverige och hade som tema "en dag i södra Sverige".

Jag kände mig lite...konstig? utanför? när jag hade vanliga kläder och alla andra sprang omkring i gymppakläder.

RASMUS FRISK. Hur coolt?!?! Tjejjerna har sprungit efter han hela veckan så nu känner han igen dom haha. Han hälsar på dem och pratar med
dem varenda gång de möts. HÄR ser ni bilden systeryster lag upp. Jag fick dessvärre ingen bild med honom, men istället fångade jag honom i luften. ;-)
 
Janina, jag och Fia påväg ut och käka middag. Vet inte alls hur jag tänkte när jag packade i lördags... Hade inga långbyxor med mig. Brrr!


HEJ PÅ ER! Känns så längesen sist! Kan börja med att säga att jag haft fyra roliga dagar nere i södra Finland.
 
På söndag var vi ute vid Olympia Stadion och skulle se på paraden med alla 20 000 gymnaster. SÅ härlig stämning och alla vinkade och ville vara med på bild. :-) Finländarna var (såklart) mest i år men Schweiz hade också väldigt många gymnaster med. Vi hade inte betalat in oss till öppningscermonin så vi åkte till hotellet i ilande fart för att kolla på TV:n istället. Det funkade ju det också! Blev dock så besviken på programmet så det var riktigt tur att vi inte lag pengar på det. Sen på kvällen blev det middag ute med familjen och några familjebekanta.
 
På måndag var vi hela dagen vid mässcentret för att kolla in Northern Light (kvarten Sofia var med i). Det fanns flera stora hallar ute vid mässcentret och alla var proppfulla med gymnaster och publik. Helt otroligt mycket folk! Kändes som om man var utomland hela tiden när man såg människor från olika länder och hörde massa olika språk. Mycket tyska har jag hört! Och italienska! Deras uppträdande gick suveränt och ingen skadade sig (flera stycken har jag sett skadats under uppträdanden). Vi var vid mässcentret typ hela dagen och kollade på flera andra grupper, men sen när klockan började bli middagstid tog vi tåget mot hotellet. (Som lantis är jag riktigt stolt över att börjar kunna det här Hesa-systemet med tåg-och spårvagn ;P). Vi bodde riktigt inne i centrum vid hotell Scandic Marski - helt bra hotell! Sen blev det middag ute med våra familjebekanta + Janina. Vi åt på en fin restaurang alldeles inne i centrum (bredvid Magnum-huset) och maten var helt underbar. Jag och Janina tog Ceasar sallad och det var SÅÅ SÅÅ gott! Åh vill äta den nuuu! Gymppa-tjejjerna var tvungen att sticka iväg tidigare från restaurangen eftersom de skulle på Schweizisk afton. Vi andra fortsatte med en god efterrätt.
 
På tisdag for pappa och Filip till Högholmen medans mamma och jag tog tåget ut till Böle för att gå på Northern Lights andra uppträdande. Även det framträdande gick super och ingen skadade sig. Vi kollade på flera andra uppvisningar och sen tog vi tåget tillbaka in till stan för att köpa nya skor åt mig. Jag har bara haft ett par användbara skor i sommar (mina älskade ballerina) så det var nog på tiden att köpa nya! Jag hade bestämt mig att jag skulle ha shoppingförbud resten av sommarn, för jag kommer ändå liksom inte att hinna använda alla sommarkläder med tanke på vädret. Meeen... man går ju inte liksom ut från Zara utan att ha köpt något. Eller hur? Det blev några reaplagg, ska visa dem nu i helg eller nästa vecka. Vi mötte upp pappa och Filip och sen bar det av mot Pargas för att träffa kusinerna. Dessvärre har jag inga bilder därifrån (bara mobil) eftersom minneskortet var fullt efter några dagar i huvudstaden. Mmm det är en hel del bilder att gå igenom...
 
På onsdag bilade vi runt i Pargas skärgård och kollade in lyxiga villor. Sen köpte vi med oss tre Ben&Jerry, fördelade glassen i olika skålar och satte oss ute på deras stora veranda och njöt av solen. Klockan sju styrde vi kosan hem mot Österbotten. Pargas-vistelsen var också väldigt trevlig.
 
Sorligt att denna resa var över, det har varit så kul! Önskar man kunde varit på Gymnaestradan hela veckan eftersom det var så awesome. Ni som inte var där - ni gick VERKLIGEN miste om något! Ok det är inte försent än, de håller ju på ända till lördag. Åk dit om ni bor i närheten, det är sååå värt pengarna! Eller varför inte bara åka in till Helsingfors? Hela Hesa kryllar av gäster från utlandet och det är så kul när man får se deras färgglada dräkter överallt!

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder du tagit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carolinahannamaria16 juli 2015 21:37

   Tack fina du! :D

   Radera
 2. Har du några bilder från discon ? :D från northen lights

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carolinahannamaria23 juli 2015 22:53

   Nej jag var ju inte på discon så tyvärr, det har jag inte. :/

   Radera