2 juli 2017

Utflykt till Fäboda

Började dagen oerhört tidigt (tack för den, mardröm! Inte roligt) och låg och latade mig i sängen tills lunchtid när mammsen och pappsen ville dra iväg på en mini-bilutfärd. Drog på mig min alldeles nya, sommarsöta klänning från Zara (kolla in deras rea - såå många godbitar till ett rimligt pris, vill ha allt ju!) med en matchande duvblå handväska, som jag älskar. Skrolla ner för att se en bild på väskan. Även outfitbilder, där jag visar hur väskan kan bäras, kommer upp inom kort.

 Åtminstone ett utflyktsmål fanns på listan - se den nya stora segelbåten Pink Gin segla förbi i Jakobstads skärgård. Ytterst mäktig. Rätta mig om jag har fel, men skulle inte båten ända till Monaco?

När vi steg ur bilen för att beundra mästerverket hörde mamma hur det pyste ur högra framhjulet. Det var bara att sucka - punktering! Pappa började greja på med alla sorts prylar och jag tror faktiskt han lyckades lappa hålet, annars hade vi nog inte klarat av den krokiga och skumpiga färden ut till Fäboda.

 Med ett lagat däck och ett rätt så trumpet shack satte vi oss i bilen och styrde kosan en mil söderut för att, äntligen, avnjuta Fäbodas goda hamburgare. Hann visst inte fota den eftersom hungern satte beslag på burgaren så fort det gick. Hur som haver, gott var det. Föredrar småa portioner, vilket man får ute vid Fäboda. Nu kanske jag låter en aning kritisk, och klart finns det större portioner, men just hamburgarna var rätt så små - dock alldeles passliga för min del. Själva miljön vid Fäboda kaffestuga är ju också helt ljuvlig.

 Say hello to my new love! Hur fin är den inte!? Älskar't - så som man uttrycker sig på andra sidan kvarken. Jag har snöat mig in på blått på senare tid. Ja - blått. Lite knasigt, eller hur? Jag som alltid har dragits till lätta ljusrosa och grå-beigea toner har plötsligt fallit för havets och himmelns färg. Som sagt - rean på Zara är GRYM!

 Efter lunchen/middagen traskade vi ner till stranden och klipporna. Vi möttes av några modiga själar som tappert försökte fånga några solstrålar.

Fina Fäboda! <3


Fotade tyvärr inget mer denna dag, vilket jag borde ha gjort med tanke på att jag fick besök av tre urfina vänner. Vi chit-chattade några timmar innan de var tvungna att bege sig hemåt. Tidig morgon för vissa, lång sovmorgon för andra (hihii). Senare grillades plättar på grillen, jag tappade bort min älskade klassring (som förövrigt är återfunnen - yesss!) och så passade jag på att kolla lite fotboll, vilket inte händer sådär jätteofta. Nu ska jag krypa till kojs. Måste vara pigg imorgon, ska plugga järnet tänkte jag (kommer aldrig hända...). God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar