10 augusti 2017

Bästa highlightern

-  Ingen spons av Lumene, endast min egna åsikt  -
Lumene's Instant Illuminizer - läs mer om den nya serien här!

Jag föddes med atopisk hy och har genom åren haft problem med den. Acne och finnar vill jag inte påstå, alla tonåringar går igenom perioder när talg-produktionen är hög, men torrhet och irriterad hud är min vardag. I årskurs sju, när jag smink blev en vana, styrde jag genast stegen mot de hyllor, vilka erbjöd superbilligt smink eftersom jag var en snåljåp vad gäller pengar. Det jag inte visste var att alla dessa produkter innehöll en hel del kemikalier jag och min känsliga hy inte tål. Till en början märktes inget, det var först efter några år av intensiv användning av usla sminkprodukter jag fick ett riktigt wake up call. Jag stannade hemma en vecka från skolan när utslagen var som värst. Blåsor fyllda med var invaderade hela ansiktet. Jag fick äta en antibiotikakur. Bara några veckor efter återkom samma kliande utslag. Ytterligare en antibiotikakur. Detta höll på i ett år.

Min hudspecialist rekommenderade Aqualan vid rengöring, men även som hudkräm och schampo. Helst av allt hade hon väl velat se att jag inte använde några sminkprodukter alls men att plötsligt sluta sminka sig helt och hållet var inget alternativ för mig under högstadietiden, tråkigt nog. Specialisten uppmanade mig att åtminstone köpa skönhetsprodukter utan parfym och andra skadliga ämnen. Naturligt, ekologiskt - två ord som blev ett mantra varje gång jag stegade till skönhetsavdelningen i butikerna. Det var då jag föll för Lumene. Det började med en vattenfast mascara. Därefter en foundation. Ett rouge. Ett läppstift. Conceler! Primer! Bronzer! - listan kan göras lång. Jag fastnade för kvalitén direkt. Ett hudvårdsmärke som äntligen passade mig och min hy.


" Många av våra vilda arktiska och nordiska ingredienser har utvecklats från sidoverksamheter till trä- eller skogsindustrin. Material som annars skulle betraktas som avfall. En viktig princip för Lumene är att använda så många komponenter som möjligt från de växter som skördas eller samlas in från naturen. Lumene följer hållbarhetsprinciper vid skörden av de arktiska ingredienserna. Vi samlar t.ex. in växterna i samverkan med den naturliga miljö de växer i för att försäkra att varje års skörd är lika fruktbar som den senaste "   ~ Lumene


Jag fick en tester av denna highlighter sist jag gjorde ett inköp hos Emotion. Jag förstod mig inte på produkten till en början och den fick ligga i sminklådan i flera månader - tills nu! Jag är helt såld! Bästa highlightern jag någonsin haft. Varför? Den är flytande och tränger in i huden (på ett positivt sätt!), vilket gör att en fin lyster framsträder utan att det blir kakigt. Hade jag inte varit en fattig studerande hade jag också köpt bronzern från samma serie. Rougen likaså. Priset ligger på 29,90€ , inte helt billigt men så värt det. Highlightern kan både appliceras på en sminkad bas och direkt på huden, utan att se konstigt ut - något man inte kan göra med en pudrig highlighter.

Har vi tågat in i en era där flytande sminkprodukter är det nya? Absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar