24 oktober 2017

Fuerteventura - dag 1

Nu så - bilder från första kvällen i Fuerteventura! Vi hade varit på resande fot i nästan ett dygn så vi var minst sagt trötta, hungriga och lite smått griniga hela bunten (vilket märktes mycket väl av när vi inhandlade mat för hela veckan, alla turister fick sina fördomar om finländare besvarade - tyst, bittert och irriterat folk)

Resan gick förövrigt bra. Inga missöden - ja förutom när vi knappt slapp igenom säkerhetskontrollen eftersom att min biljett inte fungerade (???). Mycket oklart... Oh well, vi kom oss på planet i alla fall. Flygresan var äckligt lång, 5 h och 40 min. Lyckligtvis hade jag påbörjat en otroligt bra bok ("See Me" (tips!!) skriven av min favoritförfattare Nicholas Sparks), vilket var min räddning. Vi hade dessutom turen att flyga med Novair, Apollos egna bolag, och fick därmed übersvensk betjäning. Inget mig emot ;) Och åj så glada de blev när de märkte att vi också talade svenska. 
Vi anlände mitt på ljusa dagen, vilket är ett big no no när man bär höst-/vinterkläder. Varmt, svettigt, smutsigt hår, gårdagens smink - låter det härligt? Tack och lov blev vi bjudna på skumppa när vi klev in i respan (eller tack och lov och tack och lov, menade ju tuppa av värmeslag, hunger och alkoholen haha) och incheckningen gick smärtfritt så vi kunde installera oss i vår bungalow. Vi skyndade oss ner till poolen direkt efter att vi hade burit upp väskorna och svirat om till bikini.

Ovan ser ni poolområdet. Eftersom detta var ett så kallat hälso-hotell (det är nu ni ska ställa frågan "vad gjorde DU där?") låg fokus på annat än poolen. Poolen användes mestadels av hurtiga människor som behövde någonstans att svalka sig i - förutom för mig och mina kompisar som ville fånga så många solstrålar som möjligt och låg där och pressade varje dag, från morgon till kväll. För övrigt var det inte alls något fel på poolen. Solstolarna likaså.

 KAOS!! För att lugna alla pedanta människor där ute kan jag säga att såhär såg det verkligen inte ut resten av veckan ;) Överlag var jag den som irriterade mig på att de andra gjorde det stökigt i badrummet (VEM DUSCHAR MED DUSCHDRAPERIET PÅ UTSIDAN AV BADKARET?) Jag tog ett dopp i Stilla havet varje gång jag klev in i badrummet. Färscht, mycket fräscht), lämnade alla skor utspridda på nedre våningen eller som Manda, att ha en ovana att inte stänga dörren efter sig. Gaahh jag blev tokig!! Försökte att hålla mig i schack och inte tjata. Vet faktiskt inte hur bra det lyckades...

 Efter poolen klädde vi upp oss lite och var i fullfart med att boka taxi för att ta oss in till själva stan. Hotellet låg i en by, vilken varken erbjöd någon form av nöje eller service, så vi var tvungna att betala 14€ för en taxi-resa varje gång vi ville uppleva stadslivet. Dyrt enligt min mening... Costa Calma låg ca 10 km från La Pared (byn vi befann oss i) så det räckte inte mer än 8 min innan vi hade tagit oss från öns västkust till dess östkust.

 Glada tjejer i värmen! Manda var tydligen ett vilddjur redan första kvällen. Vet inte vad jag ska säga om denna människa förutom att hon är KNÄPP hahah. Vi borde ha räknat hur många gånger under veckan jag sa "lugn ner dig!" åt henne.

 Här springer jag uppenbarligen iväg från resten av gänget när de är så skämmiga. Jag kan nog uppfattas som en tråkig person i mångas ögon, det erkänner jag, men jag klarar inte av en gnutta pinsamhet.

 I väntan på taxi. Här ser ni förresten ingången till hotellet. Överlag väldigt fräscht hotellområde. Själva hotellet var absolut värt sina pengar (betalade 481€, inklusive flyg och flygmat). Bra frukostbuffé och middagsbuffé (fanns himla mycket att välja mellan), supertrevlig personal, fräscha och stora rum, bra pool, osv. 

 Min room mate och jag. Försökte oss på några insta-bilder (@carolinahannamaria för er som missat) innan taxin anlände. 

"Free your mind" - hotellets slogan. Lugnt och fridfullt var det minsann. Inget partyhotell om vi säger så, fast det var ju inte heller det vi var ute efter. Visst fanns det en bar, i vilken folk satt i senare på kvällen, men där var det inte riktigt hålligång. 

 Hoppas att ni inte bländas av min blekhet. Här mådde min hy fortfarande bra. Nu är den friterad och jag har förvandlats till en fläckig ko. Jag är inte gjord för att vistas i stark, farlig sol. Vilken tur då att jag bor i det mörkaste landet av dem alla. :)))

 Vi satte oss ner på första bästa restaurang i Costa Calma eftersom våra magar skrek efter mat.  Pizzan på Mamma Mia var helt ok (vitlökspizza med endast vitlöksklyftor på var det konstigaste jag ätit på länge), servicen likaså. När vi anlände fick vi varsin slickepin och när det var dags att lämna erbjöds vi gratis shots. Plus i kanten att det fanns meny på alla möjliga språk, även på svenska. 

Lilla mamsen <3 Det fick bli Jeckas smeknamn (hon hatar det vilket gör det ännu mer skojsigt) eftersom hon var lite mammig hela veckan haha. 

. . . . .

Mera bilder är påkommande. Ha det bäst så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar