29 april 2018

Moderelaterade frågor

Listan hittade jag på Hannahs blogg (klicka!).

Hur skulle du beskriva din stil? En fråga som jag faktiskt tänkt mycket på den senaste tiden. Speciellt i samband med att jag började jobba på Lindex. Jag har ett upptränat ögat för att definiera någon annans stil, men när det kommer till mig själv blir det genast en tuffare utmaning. Efter att ha gjort x-antal stiltest (bl.a. detta) har jag i alla fall kommit fram till denna beskrivning: romantisk, söt och feminin stil, med en klassisk och modern (åt detta påstående skulle min syster fnysa, hon tycker att jag klär mig som om jag vore kvar på 1800-talet) grund. Någon slav av trender är jag i varje fall inte, utan köper plagg jag tycker passar mig och min look. Kläderna går i pasteller, såsom babyrosa/dusty pink, smutsgrönt, babyblått och andra ljusa toner, till exempel grått, beiget och vitt.

Vad är dina go-to plagg i garderoben? Hmm... För att vara helt ärlig har jag nog aldrig något plagg som funkar varje dag, utan dagsformen får bestämma klädseln. Ingen dag är den andra lik. Men om jag måste välja: (fake-) pälsvästen i en härlig färg (inom pastellramarna dock!), en romantisk blus, lite tuffare kostymbyxor och ett par bekväma vardagsklackar som pricken över i:et.

Ditt dyraste plagg i garderoben? Överlag handlar jag bara förmånliga kläder, vilket givetvis har sina konsekvenser. Både för mig som konsument men också för miljön. Hållbart är det nya svarta, en situation som inte har infunnit sig i min garderob - än. Det dyraste måste nog vara den glittrigt glamourlösa långklänningen jag bar på blogg-galan.


Hur mycket pengar spenderar du på kläder? Vilken jobbig fråga med tanke på att jag var och spenderade alldeles för mycket igår. Oops! Jag shoppar relativt ofta (shopaholica-varning), men det jag köper är inte det mest exklusiva så jag blir inte bankrutt efter varje inköp.

Färger på kläder du dras till? Som tidigare nämnt: pasteller. Rosa! Speciellt rosa! Helt enkelt alla ljusa nyanser. Därav är jag inte den trendigaste i vår. Det är klara, färgstarka plagg som gäller just nu. Hiss? Diss?

Detta plagg/accessoar ser vi ofta dig i: Mina vardagssmycken som jag bär tjugofyra timmar om dygnet. Det är cleana och diskreta men lyfter ändå en fantasilös utstyrsel. Tre tunna silverarmband, mitt hjärtformade dophalsband, klassringen från högstadiet (tack och lov att vi valde en sober, stilren en) och mina första knoppörhängen, även de i ädelmetallen silver.

Det här skulle du aldrig klä dig i: Boleron! Så osmickrande plagg. Och de tunna nylon tightsen man hade under barndomen. Aldrig mer!


Denna trend gillar jag just nu: Trenderna är många våren 2018, ändock finns det inget som fallit mig i smaken. Att de klatschiga tonerna har gjort en överväldigande comeback är en aning småroligt. En trend som jag dock inte är redo att anamma. Får flashbacks till högstadietiden när alla bar den färgglada byxan. Lavendel-lila är eventuellt trenden jag är mest förtjust i denna vår.

Vilka är dina favoritbutiker/ställen att shoppa kläder? Det blir mycket från Zara, av den orsaken att deras barnkläder (jag handlar så gott som alla mina kläder från barnsidorna, plaggen sitter bättre och är anpassade till kortvuxna individer) är moderna och snygga. Kort sagt, mini-varianter av kläderna från damsidan. Inte helt oväntat så shoppar jag också mycket på Lindex i och med att jag numera är anställd där.

Berätta om ett modeminne du hade som yngre: Jag samlade på mig lådor FULLA med flera års gamla H&M- och Ellos-kataloger, vilka jag senare använde när jag lekte personal shopper åt mina lågstadielärare. Haha! Inte så att jag genomförde det på riktigt, däremot låtsades jag att de var mina kunder. En aning märkligt och genant, men väldigt kreativt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar