19 februari 2019

Förberedelser inför resan

Eftersom det endast står ett fåtal arbetstimmar på veckans schema insåg jag att jag har all tid i världen att planera, organisera och fundera VAD som ska få följa med i kappsäcken till Förenade Arabemiraten. Hade jag själv fått bestämma skulle självfallet det största bagaget familjen äger tillhöra endast mig och mina kläder, men beklagligtvis får jag, som vanligt, nöja mig med en mellanstor väska.

Jag har aldrig klassats som en person som packar bra, smart. Således är detta första gången jag på förhand kombinerat ihop olika outfits. För poolhäng, dagsutflykter, tjusiga middagar, och dylikt. En look för varje tillfälle, och något extra plagg för att vara på den säkra sidan. För det brukar ju bli så, man är rädd att ha alldeles för lite med sig - vilket sällan händer.

I de flesta fall när jag stress-packar, alltid också kvällen innan avfärd, slängs det ner plagg efter plagg och väl framme inser jag att ingenting passar. Klädesplagg jag aldrig burit (vilket är fullständigt förbjudet! "Ja men i Dubai kommer den kännas helrätt, den orientaliska, mäktiga kjolen" - Nej! Har den aldrig känts hundra kommer inte ett miljöombyte förändra ditt synsätt.), för mycket mönster och olika kulörer samt omatchande skor och väskor. Inte direkt lovande, va?

Plisserade kjolen på bilden hade en given plats i väskan, så ljuvligt prinsesslik. Fick den av mommo i julklapp och är, hör och häpna, begagnad - men som ny. Viktigt att återanvända i dessa tider. Som ni ser har jag valt ut lämpliga accessoarer till. Kommer eventuellt switcha det guldiga till silver smycken, det känns mer jag. En grundläggande sak när det kommer till packningen denna gång: allt ska gå ihop färgmässigt, det gör det hela genast mycket enklare. På så sätt behöver jag inte släpa med mig tusentals olika skor, smycken, handväskor - you name it - utan kan hålla mig till enbart tre/fyra stycken av varje.

Givetvis var det ett enda stort kaos före jag insåg vad som var rimligt. Tio kjolar, sju klänningar, tolv par skor och fem väskor behövs inte, och hinns inte bäras, under en vecka i Dubai. Det gäller att vara hård mot sig själv.

Ska inte ropa hej ännu, kan likväl bli så att jag står där senare, helt förstörd med den märkligaste fruktkompotten av kläder jag skådat. Hmm, det lär ju visa sig. Håller er uppdaterade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar