1 februari 2019

Glowet är tillbaka - nästan!

Scarf - Här // Inomhustrench - Cubus // Byxor - Lindex // Bälte - Här // Tröja - Här // Örhängen - Lindex

Ser ni? SER NI? Okej, ingen rättvis bild, det kan jag ge er, men min återfuktade hy har gjort come back. Wihoo! Älsk på den. Jag har tampats med de frasigaste ögonlocken samt läppar i flera månader. Ja ända sedan kylan ovälkommen klev in genom dörren. Torrt, svidande, kliande - aj, det river i mig bara jag tänker på hur eländigt min hy har mått de senaste hundra dagarna. Därtill med smink som ett kvävande lager...urk. Och ja, jag har återfuktat, återfuktat, återfuktat. Och återfuktat. Med parfymfria salvor dessutom. Allt för att boosta huden med det bästa.

Inget tycktes göra bot på det hela och jag blev så less tidigare i veckan att jag rotade febrilt i badrumsskåpet efter något sorts hjälpmedel. Vad som helst. Fann den gula tuben, så gott som oanvänd. Den fetaste (i dubbel bemärkelse) du kan hitta. Och vet ni, nu är utslagen borta. Gone! Det visade sig vara min atopiska hy som gjorde sig påmind, utan att jag förstått vad det hela handlar om. Vilket, såhär i efterhand, inte är speciellt märkligt med tanke på årstiden. Att bo i norr tär verkligen på hyn p.g.a de rejäla temperaturväxlingar och minskad luftfuktighet.

Åh är så glad över att det har återgått till det normala. Kanske jag borde hålla tyst och inte ta ut segern i förskott... För, det är klart, min hy är långt ifrån perfekt. Har Orions bälte av röda finnar på hakan (och nu pratar jag inte om några småttingar, nej de upptar hela käkpartiet och har på senare tid börjat likna en lindrig form av akne) samt ett väldigt orent ansikte med en del porer. Jag bär sällan ansiktsmasker, kör peeling, går till kosmetologen på portömning och så vidare... Jag har insett att vill jag behålla ett ungt ansikte så länge som möjligt, undvika rynkor och annat som tillkommer med åldern, måste jag ändra synsätt och ge mitt fejs lite kärlek. Givetvis är rynkor en fin del av åldrandet, ett bevis på att man levt - skrattat, visat känslor - men går det att förhindra några år på naturlig väg, och nästintill gratis, gör jag det mer än gärna. Det är jag dig skyldig, ansikte. 

Återfukta, återfukta, återfukta i dessa tider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar